Categories:

Staptober met De MontVenToppers: Wat was het SUPER ‼️

De maand oktober staat ook wel bekend als Stoptober, waarin rokers de uitdaging aangaan om te stoppen met roken. De ouders van Nanne, een kleine meid die bij haar geboorte alle pech van de wereld had en daardoor aan een rolstoel gebonden is, bedachten hier een variant op: Staptober! Met Staptober proberen zij deze maand met zoveel mogelijk teams minstens 10.000 stappen te zetten, rollen, zwemmen of fietsen en zo geld in te zamelen voor hun doel: Een rolstoelbus.

Omdat Nanne lekker doorgroeit heeft ze een nieuwe, grotere rolstoel nodig voor als het gezin op pad wil. Die grotere rolstoel past niet langer naast Nanne en haar broertje en zusje. Daarom had het gezin een rolstoelbus nodig en waren zij al een tijdje heel actief om daar geld voor in te zamelen. Veel mensen en bedrijven hadden de inzameling al gesteund, maar het benodigde bedrag was nog niet bij elkaar. Via Feestboek kwam hun Staptober-actie onder MontVenToppers-ogen en dat bracht wat op gang, want jongeren die minder mobiel zijn helpen is iets waar zij graag de schouders onder zetten. Op 11 oktober 2020 was het zover: Een Corona-proof wandeling in het kader van Staptober in de omgeving van Schijf met als doel de actie voor de rolstoelbus voor Nanne een zetje te geven.

De weergoden waren ons die dag gelukkig gunstig gezind. Regende het vlak voor 10 uur nog pijpenstelen, vlak voor de start van de wandeling werd het droog en kwam zelfs de zon ons nog gedag zeggen. Genietend van de natuur, het mooie weer, de route en last-but-not-least de leuke en grappige verhalen van kenner van de streek en MontVenTopper-meesterverteller Robert Schuurman vlogen de kilometers onder de wandelschoenen en helaas ook de tijd voorbij.

Terug bij de Gerdahoeve aangekomen, werden de ouders met Nanne en zusje Lani naar voren geroepen. Uit handen van de MontVenToppers mochten zij eerst twee cheques in ontvangst nemen die samen goed waren voor € 1000,=. Een heel mooi bedrag, maar daar hield het niet bij op….

Centenvent Harry van de MontVenToppers maakte deze cheques al snel ongeldig om ze te vervangen door een cheque waar namens een aantal anonieme weldoeners nog wat extra donaties in meegenomen waren. We mochten namens iedereen die aan deze actie bijgedragen heeft het gezin blij maken met een cheque van maar liefst € 4000,=, waar ze emotioneel, maar superblij mee zijn. Dankzij heel veel mensen, bedrijven en anonieme donateurs opnieuw een succesvolle actie met een gouden randje!

Wat fijn dat we deze lieverd konden en mochten helpen!

Tags:

No responses yet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *