Even voorstellen…

Voorzitter

Johan Laros
“Mensen helpen!”

Over mezelf

Hoi, ik ben Johan Laros maar de oude garde kent mij ook als “de Kriek” of “Jo”. De missie in mijn leven is om “mensen te helpen”.

In 1984 getrouwd met Monique en samen hebben wij 2 kinderen, Sophie en Olivier. De tijd dat je mij niet op de mountainbike in het bos kunt vinden, maak ik mezelf druk voor de klanten van Altorffer. Altorffer is een grafisch bedrijf dat in 1784 is opgericht. Zelf was ik er op 5 oktober 2020 jl. ook al 40 jaar werkzaam in de functie van “professioneel ontzorger”.

Toen ik in augustus 2011 in BN Destem het artikel met de kop “ Alpe d’huzes vol, dan doen we t zelf” las, was ik meteen verkocht. Corne van Overveld, Teun Suijkerbuijk en Frank van Akkeren bedenken “ColSensation”. Zonder het op dat moment te beseffen, bleek dit ook de geboorte van de “MontVenToppers” te zijn. Ik heb mezelf toen meteen ingeschreven voor de eerste editie van ColSensation en kreeg 3 vrienden zo gek om met mij mee te gaan.

Sinds die eerste editie in 2012, heb ik er nog geen 1 gemist. Monique is er altijd bij en ook Sophie is al 4x mee geweest met ColSensation. En daar ben ik heel, heel trots op. Op de dag van vandaag zijn de MontVenToppers een prachtige groep mensen, totaal verschillend maar toch zo complementair met allemaal het hart op de juiste plaats. En juist dat is onze kracht, want we doen alles Samen!!!

Samen Lachen, Samen Huilen, Samen Strijden.

Nu wij sinds 26 februari 2021 de status van een vereniging hebben, mag ik de club aanvoeren. Maar eerlijk gezegd is er niets veranderd sinds die eerste beklimming van de Mont Ventoux in 2012 want we doen alles……… Samen!

Secretaris

Francois van Baal
“Een gezond mens heeft 1000 wensen, een ziek mens 1”

Over mezelf

Hoi, ik ben Francois van Baal, maar de meesten kennen mij als ‘Sooy’!

Getrouwd met Lisette en trotse vader van drie gezonde kids, een zoon en twee dochters. In het weekend graag buiten, fietsen, soms wandelen. Doordeweeks werkzaam als EHS Training & Compliance Coördinator bij Ashland Industries. Een bedrijf wat een eindproduct maakt voor toepassing binnen de Industrie, Personal Care en Pharma.z

In 2012, het jaar waarin mijn oom op veel te jonge leeftijd overleed aan de gevolgen van kanker, heeft mijn tante gevraagd om mee te gaan naar een evenement genaamd ColSensation. Letterlijk zei ze; als je niet gaat fietsen, dan ga je maar mee als vrijwilliger.

Dat jaar besmet geraakt met het Col-virus en een klein team de MontVenToppers genaamd ontmoet. In 2013 wederom als vrijwilliger, daarna begon het te kriebelen. In 2014 noodgedwongen moeten stoppen met mijn passie ijshockey, knie kaduuk, en op advies van de orthopeed gaan fietsen. Inmiddels 2x de Mont Ventoux beklommen waarbij ook twee van mij drie kids mee hebben gefietst, geweldige ervaring.

De groep MontVenToppers groeide en groeide en in 2015 hebben we Cyclingclub MontVenToppers opgericht. Samen met deze club mensen al veel bijzondere dingen voor anderen mogen doen, die mij ontzettend veel energie geven en een glimlach op het gezicht toveren van die anderen. Tot op de dag van vandaag geen minuut spijt dat ik een MontVenTopper ben.

Sinds 26 februari 2021 zijn we officieel vereniging MontVenToppers en ben ik nog steeds secretaris van deze geweldige club. Ons motto blijft hetzelfde, net als al het andere wat we hebben gedaan en nog gaan doen voor anderen:

Samen Lachen, Samen Huilen, Samen Strijden!

Financiën

Pierre Wiericx
“Hoe zot kun je doen als je gewoon gezond mag zijn?”

Over mezelf

Hoi, ik ben Pierre Wiericx

Getrouwd met Anja en wij wonen met onze kei-lieve hond Djenna in Roosendaal. Onder werktijd haal ik veel energie uit mijn werk als beleidsadviseur voor de digitale werkomgeving bij een landelijke overheidsinstantie met 35000 werknemers, maar vind het nog leuker om lekker op de fiets te stappen en met maten een mooie tocht te maken of een pukkel of kuitenbijter te beklimmen.

Met Anja, die gelukkig ook van fietsen houdt, plannen we nogal eens een fietsvakantie en ik heb dan ook al heel wat kilometers in Frankrijk, Spanje en ItaIië afgelegd en mooie (en ook hoge) bergen en passen beklommen.

 Mijn lijfspreuk hierboven was ongeveer 10 jaar geleden mijn reactie toen iemand mij zei dat je wel zot moest zijn om op één dag 3x de Mont Ventoux op te fietsen. Omdat ik daar nog altijd achter sta, fietste ik eind 2017 als eerbetoon aan mijn aan kanker overleden vader samen met 4 vrienden in 11 dagen 1351 kilometer vanaf de televisietoren in Roosendaal naar de top van die Ventoux . 

Als ik mensen om mij heen zie die minder geluk hebben, voel ik het een voorrecht om af en toe de grenzen in mijn sportieve prestaties op te kunnen zoeken of met een haast ontembare drive iets op touw te mogen zetten voor zo iemand. 

Samen met maat Harry (Rebbens) vorm ik ‘de centenventen’ van de MontVenToppers. Wij onderhouden de contacten met onze sponsoren, zorgen dat onze inkomsten en uitgaven verantwoord zijn en correct worden vastgelegd in onze administratie. Dat alles met het 4-ogen principe: De één voert uit, de ander controleert. Harry en ik denken zonder elkaar gesproken te hebben in 99,99% van de gevallen hetzelfde over onderwerpen en vullen elkaar waar nodig aan. Dat is fijn samenwerken!

Financiën

Harry Rebbens
“Alles komt goed en 1 foutje is nog een 9!”

Over mezelf

Na mijn deelname aan Alpe d’Huzes in 2011 ben ik in contact gekomen met de MontVenToppers en heb daarna diverse malen deelgenomen aan ColSensation en uiteraard de Mont Ventoux meerdere malen beklommen.

Na mijn werkzame leven in de financiële wereld gaf dit clubje gezellige sportieve en betrokken mensen mij steeds meer inspiratie om hier iets voor te betekenen. Vanaf het iets formelere karakter van dit vriendengroepje tot nu deze officiële vereniging denk ik dat ik een mooie bijdrage heb kunnen leveren aan de projecten die tot nu toe gerealiseerd zijn en hoop ik dat er nog veel mooie dingen op ons pad mogen komen. Samen met Pirrus bewaak ik onze schatkist.

Ik ben getrouwd met Wilma, ook MontVenTopper , en genieten we van de leuke dingen in het leven maar vooral van onze 2 kinderen met partners en onze 4 kleinkindjes.

En ja fietsen doen we ook, als we als groep onderweg zijn heb ik al snel de naam ‘De Jakker’.

Bestuurslid

Marcus van Amen
“Het glas is altijd halfvol, liefst de bovenste helft  :-)”

Over mezelf

Ik ben Marcus van Amen, bij veel mensen beter bekend als The Vann.

Samen met Judith en onze zonen Bram, Bart en Tijn wonen wij in Roosendaal. Ik heb een leuke baan als Operations Manager bij European Distribution Centre Roosendaal (EDCR) en ik grap richting mijn mede-bestuursleden nog al eens in de WhatsApp dat ik weer ‘Thuis bij EDCR ben’, maar ik heb het daar prima naar mijn zin en ben dankbaar voor alle steun die wij vanuit EDCR krijgen gezien onze thuissituatie.

In 2013 was ik lid van het ‘MontVenToppers-team’, wat voor de tweede keer deelnam aan ColSensation en die dag memorabel liet worden voor deelnemers die het moeilijk hadden, doordat de MontVenToppers ze naar de top praatten, een schouder voor hun emoties bood of letterlijk naar boven duwden. Sindsdien lid van de MontVenToppers en daar nog geen seconde spijt van gehad.

Naast mijn baan, vraagt onze thuissituatie veel van onze vrije tijd. Onze jongste zonen Bart en Tijn kregen eind 2017 de diagnose Niemann-Pick type C, een erfelijke ongeneeslijke stofwisselingsziekte en sindsdien is ons leven compleet veranderd. De jongens gaan helaas achteruit, hebben in toenemende mate verzorging nodig en de erger wordende symptomen zijn niet eenvoudig onder controle te houden. Meer over Bart en Tijn is te lezen op hun eigen website Bart en Tijn .

Vanuit mijn werkgever, maar ook vanuit de MontVenToppers krijgen wij veel steun. Zij helpen met acties om meer aandacht te krijgen voor stofwisselingsziekten en geld in te zamelen voor onderzoek en zo ook deze kinderen een toekomst te geven. Daarnaast fietst Team Bart & Tijn, wat voor een groot deel uit MontVenToppers bestaat, jaarlijks de Stofwisseltour.

Lekker fietsen geeft ons de mogelijkheid even de gedachten op iets anders te zetten en het hoofd leeg te maken. Daarnaast geeft het meehelpen aan de goede doelen van de MontVenToppers de goede energie om nooit op te geven en samen te lachen, samen te huilen en samen te strijden.

Bestuurslid

Hans Raymaekers
“Alleen maar leuke dingen doen”

Over mezelf

Hoi allemaal, ik ben Hans Raymaekers, maar iedereen kent mij denk ik beter als “The Ray”.

Af en toe als ik me voorstel als Hans krijg ik als opmerking: “Huh…., jij heet toch The Ray?”

 Ik woon sinds 8 jaar samen met mijn lieve vriendin Mieke in Roosendaal en gezamenlijk hebben we 4 kinderen.

Ik werk inmiddels 18 jaar bij NOV met veel plezier als inkoper. Deze job ligt me prima, ik vind het heel leuk om met mensen samen te werken en iets op te bouwen en dit kan zowel binnen als buiten het bedrijf.

Johan en The Vann ken ik al meer dan 35 jaar, deze mooie vriendschap is ontstaan toen we samen in een competitieteam zaten bij tennisvereniging Vierhoeven. We hebben daar enorm veel lol beleefd en de nodige feestjes gevierd.

Johan heeft me in 2013 enthousiast gemaakt om te gaan fietsen. Hij zei altijd dat ik de dijbenen had van Andre Greipel en dat ik mijn, in zijn ogen, onmiskenbare fietstalent niet moest weggooien.

 In dat jaar ben ik dus lid geworden van de MontVenToppers en ook voor het eerst meegegaan met ColSensation naar de Mont Ventoux. Dit heb ik vervolgens er 3 jaar achtereenvolgend met veel plezier gedaan.

De MontVentoppers is een hele mooie club met sociale mensen die allemaal het hart op de goede plek hebben. Aangezien ik zelf wel van een feestje houd, heb ik al snel de rol van voorzitter van de feestcommissie toebedeeld gekregen. We hebben al een aantal mooie jaarlijks terugkerende evenementen samen kunnen organiseren en ik sta te trappelen om dit snel weer te kunnen en mogen doen.

Ik ben enorm blij en trots dat ik daar een steentje aan kan bijdragen.

Bestuurslid

Marc Vermeule
“Samen naar de top”

Over mezelf

Ik ben Marc Vermeule, woonachtig in Roosendaal en trotse vader van een zoon en dochter en gelukkig met mijn vriendin Claire.

Als creatieve geest ben ik werkzaam in mijn Sterke Zaak. Daar ondersteun ik met mijn team klanten in hun zichtbaarheid en creatieve communicatie. Een huisstijl, website of verpakking, zo maar een paar dingen waar wij dagelijks met veel plezier mee aan de slag zijn.

Sinds 2014 ben ik lid van de club en als grafisch vormgever draag graag ik mijn steentje bij en ben op de achtergrond bezig om de MontVenToppers een gezicht te geven. Het logo, het fietstenue, shirts, jacks, Maar denk ook aan deze website, ’n uitnodiging of de verpakkingen voor de Montventkoek, waar we zo veel geld mee op hebben gehaald. Onze acties worden vaak een succes, omdat we kunnen rekenen op de onvoorwaardelijke steun van tal van partners. Dat is ook waar MontVenToppers voor mij voor staat: Samen pakken we het op en bereiken we mooie resultaten.

Samen naar de top, iedereen gaat mee. MontVenToppers is een warme vriendenclub die mij en veel anderen dierbaar is. 

In 2017 heb ik als project een tuinhuis voor De Kloek aangedragen. Mijn moeder verbleef in het verzorgingshuis, omdat ze leed aan Alzheimer. Als MontVenToppers hebben we toen De Kloek kunnen helpen en een tuinhuis gebouwd en de tuin aangepakt. Zo kregen de bewoners een fijne buitenruimte. Op een later moment is er zelfs ook nog een vogelkooi geplaatst. Wat een klus, maar samen hebben we hier ook iets geweldigs neer kunnen zetten.