In de nazomer van 2019 tijdens de evaluatie (wijn drinken) van de Stofwisseltour ontstonden de plannen om SDW De Plataan te helpen bij de renovatie van hun buitenspeelplaats. SDW De Plataan is een dagopvang voor geestelijk en lichamelijk gehandicapten, waar de cliënten binnen hun individuele mogelijkheden worden gestimuleerd. Hun buitenspeelplaats bestond uit uitsluitend betontegels en de vurige wens was een stuk kunstgras om in het zonnetje op te kunnen spelen en een dutje te doen. Daar wilden we zeker wat mee doen, maar kunstgras is kostbaar en kun je niet zomaar als een tapijt uitrollen en ‘klaar‘. We gingen ons daarom eerst goed oriënteren wat er allemaal nodig was en of en hoe we de aanleg voor elkaar konden krijgen. 

Helaas kreeg Corona de wereld in de greep en leek er voor 2020 meer on- dan mogelijk, maar wij hielden ons aan het laatste vast. Na een bij toeval ontstaan contact met Vienna Trading kregen we de hele grasmat aangeboden en kwam de uitvoering een stuk dichterbij. Een gericht rondje met een goed voorbereid verhaal over wat we waarom willen doen en onze beste hulpsmeek-ogen op leverde in een ochtendje de medewerking op van iedereen die we bezochten. En dus konden we aan de slag!

Op 3 juli werd ’s -ochtends vroeg een half schoolplein afgezet, omdat we natuurlijk om de veiligheid van de cliënten moesten denken. Een grote groep MontVenToppers stak de handen uit de mouwen en begon met het verwijderen van de – toch wel – zware betontegels. Daarna werden de randen van het nieuwe grasveld afgezet met betonbandjes en begon het precies op hoogte brengen van het zandbed. Aan trillen, zand aanvullen, gelijk strijken en meten werd een aantal keer herhaald, tot het volgens ons perfect was. Met de harde wind was het leggen van het stabilisatiedoek een leuke ‘vliegeruitdaging‘, maar onze Bas zorgde voor wat extra ballast (in kilo’s). Net na de middag kon de grasmat er in gelegd worden en na het afsnijden van de randen, zag het er werkelijk prachtig uit!

Om 15:00 uur, een half uurtje voordat de cliënten weer naar huis gingen, mochten ze een kijkje komen nemen. Er werd meteen lekker gespeeld, een enkeling nam de kans om in het zonnetje nog een lekker dutje te doen en hartverwarmend was de pure reactie een lief meisje dat in tranen uitbarstte toen ze zag wat er in een dagje aangelegd was. Samen met de begeleidsters van De Plataan het ‘pannenbier'(er lagen wel geen dakpannen op, maar er is altijd wat te vieren) opgedronken en afspraken gemaakt om twee later op vrijdag het grasveld officieel te openen. 

En ook dat wisten we een speciaal tintje te geven, want dankzij een boel sponsoren mochten we voetbalgoaltjes, voetballen en lekkere zitstoelen cadeau doen. De MontVenToppers deden daar nog een aantal ‘Wobble boards’ bij waar de kinderen lekker mee kunnen spelen. Ander hoogtepunt was dat Stichting Wouw Doet, waarmee de MontVenToppers in ons vorige project voor Marije mee samenwerkten, De Plataan blij maakten met een klankbord, zodat er buiten ook met muziek/klank gespeeld kon worden. Zo’n mooi veldje mag natuurlijk niet anoniem blijven en daarom mochten MontVenToppers Marcus en Judith nietsvermoedend een cadeautje uitpakken. Een heus naambord dat het veldje vanaf die dag “t Bart en Tijn-veldje” zal heten.

Een geweldig mooi project, waar we met veel voldoening de schouders onder gezet hebben. We konden dit beslist niet zonder de steun van een boel ondernemers die ons de helpende hand toestaken!


Met dank aan:
CityRun Roosendaal, Praxis Roosendaal, INTEX, Landerije Tuin en Dier, Bakx Roosendaal BV, PvA Sound, Vienna Trading, Mervo Sport en natuurlijk de vrienden van Wouw Doet!

Tags:

Comments are closed