Categories:

Eind 2019 gebeurde er iets grappigs en tegelijkertijd weer moois!

De MontVenToppers hadden als uitdaging een rolstoelfiets te regelen voor een groep gehandicapten opgepakt en dat leek te gaan lukken. Toen we contact opnamen kregen we het goede nieuws dat een andere weldoener inmiddels de fiets beschikbaar had gesteld en zij twee fietsen niet nodig hadden.

We keken met al onze leden naar wat we nog konden doen dat jaar en toen kwam via MontVenTopper Thea de actie van Marije in het vizier. Marije lijdt aan een spierziekte en de gevolgen daarvan kan zij zoveel mogelijk tegenhouden door actief te blijven sporten. Voor haar passie rolstoelhockey was ze al enige tijd bezig om geld in te zamelen. Haar verzekeraar en de gemeenten konden haar met de bestaande regelingen niet aan het benodigde bedrag helpen. Ongeveer 2/3 van het benodigde bedrag was al ingezameld, maar Marijes angst was dat de inzameling zou stoppen en dat gaf haar geen goed gevoel richting iedereen die al geholpen had.

De Stichting Wouw Doet wilde Marije als hun dorpsgenote echt heel graag zou helpen, maar konden dat om heel legitieme redenen niet. Na overleg tussen de MontVenToppers en Wouw Doet besloten wij Marije te helpen en Wouw Doet een bijdrage te leveren aan ons project voor De Plataan. Een schoolvoorbeeld dat je alleen sterk bent, maar samen sterker!

Wij gingen aan de slag en benaderden iedereen in ons netwerk met de vraag of zij interesse hadden om mee te werken. Heel veel mensen gaven daar gehoor aan, maar er moest nog een behoorlijk gat gedicht worden. Tot we in contact kwamen met A. Noniem, die spontaan het nog benodigde bedrag toezegde. Geweldig, want nu konden wij voor de nietsvermoedende Marije een mooie kerstverrassing organiseren.

Op 22 december ging Marije met haar vriend Merijn en de ouders even wat drinken bij Café Donkenhof in Wouw. Het was er druk, want de zaak zat vol met mensen met MontVenToppers-shirtjes. Wat Marije niet wist was dat iedereen behalve zij, wist wat er die middag ging gebeuren. Wij hadden samen met Marijn echt alles in scene gezet, zelfs de regionale krant zat incognito in de kroeg aan de koffie met de laptop in de aanslag.

Op een mooi moment werd er quasi nonchalant contact gezocht en ontstond er een leuk gesprek met Marije. Compleet verrast was ze toen we haar vertelde dat wij er allemaal niet ‘zomaar‘ waren en of ze even tussen ons in wilde komen zitten. Samen met Harry mocht ze de cijfers op een cheque invullen en wij lieten haar in de waan dat onze actie € 772,= euro opgebracht had, waar ze enorm blij mee was. “Maar wij niet“, sprak centenvent Harry en kleurde nog snel een ‘3’ voor het bedrag in. Even was het stil, tot Marije zich realiseerde dat haar doel bereikt was. Het bleef nog lang onrustig in Café Donkenhof, war nog vaak het glas werd geheven op een succesvolle actie en een nieuwe vriendschap!

Marije’s sportrolstoel is in het voorjaar van 2020 geleverd, maar helaas heeft ze er door Corona nog weinig gebruik van kunnen maken. De afspraak staat dat wij een keer gaan kijken bij een training en die afspraak staat!

Met dank aan:
Alle donateurs en A. Noniem voor hun gulle bijdragen, Stichting Wouw Doet voor de geweldige samenwerking en Café Donkenhof voor de gastvrijheid die middag.

Tags:

No responses yet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *