Categories:

Eind 2018 vingen wij een signaal op over Kirsten, de dochter van een bekende familie uit Roosendaal, die inmiddels in Kalmthout (België) woont. Al op zeer jonge leeftijd werd bij haar Adamantinoma, een zeer zeldzame en nauwelijks bij vrouwen voorkomende vorm van botkanker geconstateerd. Kirsten wist die tot 2 maal toe door zware operaties en aansluitend lange revalidatieperiodes te verslaan, maar die klote-ziekte wist toch opnieuw voor de 3e keer toe te slaan. Onvoorstelbaar……….

Niet wetende of en hoe open de familie hierover naar buiten wilde treden, zochten wij low-profile contact of we met twee Montventoppers op visite mochten komen om Kirsten een hart onder de riem te steken. Op aangeven van Natasja, de moeder van Kirsten, werd het een grote beer met Montventopper-buff en een kaartje waarin we haar als club onwijs veel sterkte wensten en onze steun toezegden.

Als schrijver van deze blog had ik Kirsten nog nooit ontmoet, maar tijdens ons bezoekje werd mij al snel duidelijk wat een lieve, knappe en slimme dame dit is. Maar wel met echt alle pech van de wereld! Dat die K-ziekte haar voor de derde keer ingehaald heeft, dagelijks voor de nodige pijn zorgt, haar opnieuw moeilijke keuzes, zware ingrepen, lange revalidatie-periodes voor de kiezen gaat geven, doet heel begrijpelijk veel met haar. Dat hoort niet op de schouders van een 15-jarige…

Op één of andere manier hadden wij direct een ‘klik‘ en ik kreeg haar gelukkig die avond een paar keer toch aan het lachen. Mama en Kirsten vonden het Ok dat wij de andere Montventoppers vertelden van ons bezoekje en alle toppers snapten dat we hen achteraf informeerden dat we namens de hele groep iets goeds hadden gedaan. Het contact met Kirsten, Natasja en broertje Ralph bleef en na haar op haar verjaardag verrast te hebben met een meet-and-greet van Reduan Taha uit The Voice Kids, kwam later dat jaar het plan om haar echt eens een dagje mooi, speciaal en vooral niet ziek te laten voelen.

We gingen na een avond vergaderen uit elkaar met een aantal actiepunten. Werkelijk iedereen die wij vroegen of zij iets konden doen zegden belangeloos hun medewerking toe. We hadden er bijna aan lang weekend van kunnen maken als we iedereen die zich spontaan meldde mee hadden genomen. Hoe gaaf dat ook had kunnen worden, de gezondheid van Kirsten trok dat niet dus daar moesten we zeker rekening mee houden.

Op 22 augustus was het zover! Om 8:00 uur belden we aan en knalden de confetti-kanonnen de hele hal bij Kirsten thuis onder. “Ruimen we straks wel op“, we gaan eerst leuke dingen doen! Het verder beschrijven van die dag hoeft niet, het filmpje zegt alles. Kijk hoe ze geniet, er continue een lach op haar gezicht staat, er steeds verrassingen blijven komen. Bij thuiskomst zei ze dat ze kramp in haar kaken had van het lachen om onze grappen en grollen. Echt een dag met een gouden randje om nooit te vergeten en wat we met zoveel plezier en respect voor haar hebben mogen doen!

Lieve Kirsten, we houden contact en wij blijven jou steunen. Door dik en dun, samen lachen op goede momenten, samen huilen als het tegenzit en samen strijden dat je beter mag worden!

Enorm veel dank aan:
De Brug Security, Pico Bello Haarmode, Le Beau Reve, Lots of Fashion, Lunchlokaal Noen, Optiek van Wely, Koen Mol Fotografie, Lodge Visdonk en last but not least: Rob Schijven van Digi-video voor de prachtige beelden! Aime, Jack, Colinda en Montventoppers Marcus en Lot van Baal voor het meedenken en hulp bij het in elkaar zetten van de dag. Wat een team!

Tags:

No responses yet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *