Categories:

Wiekendael Spoor  29 oktober 2022

Dit nieuwe avontuur van de MontVenToppers kende een wat lange aanlooptijd. Vorig jaar al kregen we signalen dat ‘Wiekendael Spoor’ weleens een mooie nieuwe sponsoractie kon gaan worden. En dat bleek te kloppen!

Aan de wieg van ‘Wiekendael Spoor’ stond Aad Meijer. Voor velen van ons een ‘halve of hele’ bekende! Aad is een aantal jaren geleden getroffen door een herseninfarct en woont nu al een tijdje in Wiekendael. Maar stilzitten is er niet bij! Aad had in zijn eigen tuin al een buitenspoorbaan (iets met schaal 1: 22,5). Aangespoord door zijn oude kameraad Ton, niet toevallig zelf ook een liefhebber, droomde Aad van de wedergeboorte van ‘Roosendaal Spoorstad’. Maar dan op schaal!

Nu weten we dat de meeste dromen bedrog zijn, maar dan is er buiten Aad gerekend! Met vol enthousiasme bleef hij hangen aan het idee en sleepte in dat enthousiasme een hele hoop anderen mee. En dat leidde uiteindelijk tot de realisatie van Wiekendael Spoor! Een kleine delegatie van de MontVenToppers sprak vorig jaar al met Ton (Aad kon er helaas niet bij zijn) en een mogelijke bijdrage werd in de daartoe bedoelde commissie besproken. Van deze besprekingen zijn helaas geen notulen beschikbaar. Het moet ‘gespetterd’ hebben! Want: identificeerden de MontVenToppers zich niet met jeugd, en sport/bewegen en mobiliteit? Daar komen we later nog op terug!

Maar, enfin! Wiekendael Spoor werd vandaag feestelijk geopend! En wij waren erbij! Eén van Aad’s ludieke ingevingen was de mogelijkheid om een wagon te sponsoren! Leuk, met jouw naam op de zijkant rondjes maken door de tuin! En dat was natuurlijk voor de MontVenToppers ideaal om dit doel te kunnen steunen! En nog naamsbekendheid creëren op de koop toe. Maar zoals een bekend Roosendaals spreekwoord luidt: ‘Op één been, kunde nie lope!’, dus hebben de centenventen Pirrrus en Harry het banksaldo nog eens gecheckt. Een financiële bijdrage kon er best nog wel af! En zo werd er nog maar weer eens een cheque gemaakt.

 

Spreekstalmeester van de dag was Robert (aka ‘Kenny’) die, als aandrager van het idee, kort het woord mocht voeren. Voor Robert een koud kunstje! Na een korte introductie moest hij wel ter zake komen! Hoe zat dat ook al weer met die criteria? Jong/sport/bewegen/mobiliteit? Vakkundig werd de doelredenering opgezet. Mobiliteit en Spoorwegen spraken voor zichzelf. Maar ja, de jonkies dan? In dit geval hopen we dat de jongeren door de aanwezigheid van de spoorbaan wellicht net iets vaker opa en/of oma (of wie dan ook) op komt zoeken. Wat is er mooier dan een trotse grootouder die de kleinkinderen glunderend deelgenoot kan maken van ons roemruchte spoorverleden. Misschien geen doel op zich, maar wel een mooie bijvangst. En sport dan? Ach, die laten we maar in het midden!

Het mooie van ‘Wiekendael Spoor’ is toch wel dat het voor, door en met alle bewoners is gerealiseerd. En voorlopig zijn ze nog niet klaar. Nu was er de opening van fase 1, maar er is al nagedacht over de fases 2 t/m 5!

Blij dat wij als MontVenToppers een bijdrage konden leveren aan dit bijzondere initiatief! Na afloop nog lekker gekletst en iets gedronken, want dat hoort er ook bij!
Mooie middag, mooi project! Wiekendael heel veel succes en vooral plezier bij het afbouwen en genieten van Wiekendael Spoor.

En ondernemend Roosendaal: Goed voorbeeld doet goed volgen…..(er zijn nog wat centjes nodig ?)

Tags:

Comments are closed