Categories:

Vandaag tegen het middaguur verzamelde een delegatie van de MontVenToppers zich bij Zwembad de Niervaart in Klundert. Een wat uitgesteld bezoekje, maar daar was een reden voor.

Een tijdje geleden waren wij bij Stichting Stampershuis om hen een zakcentje mee te geven voor hun vakantie. Het was dolle pret op die mooie middag in Stampersgat, maar al pratende onder het genot van een glaasje fris bleek er nog een probleem te zijn: Zwemmen.

De bewoners van het Stampershuis zwommen tot 1 januari wekelijks in de Niervaart in Klundert en waren daar door de andere zwemmers graag geziene gasten. Blijven bewegen en sporten is goed voor de Stampershuizers, net als zich tussen andere mensen te begeven. De strengere regelgeving voor de uitgaven uit Persoongebonden Budgetten (PGB’s) maakt dus niet alleen leuke dingen op vakantie niet langer mogelijk, maar ook de wekelijkse zwem-uitjes.

     

Wij boden aan om mee te denken om een actie te organiseren, maar voordat we daaraan toekwamen trokken wij de stoute schoenen aan en belden met de Niervaart om te weten te komen over hoeveel doelkoe’s (?) we het hadden. Bij de Niervaart misten ze de bewoners al en het probleem uitleggend kwam daar met een beetje ‘lullen voor spullen’ een geweldig mooi aanbod uit. Wij vonden dat we die actie zeker moesten doen en tijdelijk ons eigen spaarvarken een rib lichter moesten maken om het aanbod niet te laten schieten. De bewoners konden sinds 1 oktober weer zwemmen en wij gingen kijken op welke manier we de voorgeschoten centjes zoveel mogelijk weer aan konden vullen.

Samen met ons eigen Gastelse MontVenToppertje Astrid Linskens bedachten we het plan om ondernemend Stampersgat en Dinteloord te vragen of zij iets konden/wilden betekenen voor hun buren. De response was overweldigend en binnen no-time mocht deze actie dan ook een succes genoemd worden.

Dankzij Cosun Beet Company, Scheepers Advies BV, Fysiotherapie Van Zuilichem Zorg, Autobedrijf CMA Verhoeven BV Stampersgat, NOVO Packaging & Warehousing, The Glasshouse BV, Attent Beerendonk, JHJ van Middelkoop Advies BV en niet te vergeten Optisport Moerdijk – Zwembad de Niervaart die ook meedachten en een gunstige aanbieding deden, kunnen de bewoners van het Stampershuis het komende jaar zo vaak gaan zwemmen als ze willen!

En dat ze daar blij mee zijn bleek vanmiddag wel toen ze uit het zwembad naar buiten kwamen en wij ze even opvingen, want ze hadden voor alle sponsoren een mooi spandoek gemaakt om jullie allemaal te bedanken! Ook namens ons MontVenToppers heel erg bedankt: Wat een hartverwarmende response!

Stampersgat: Een klein dorp met mensen met een groot ?, die een groots gebaar gemaakt hebben‼️

Tags:

Comments are closed