Begin 2017 kwamen wij via een bekende in contact met De Kloek, een woongemeenschap voor beginnend dementerende ouderen in Roosendaal. Het pand, de gezamenlijke ruimtes en de kamers van de bewoners zagen er prima en heel gezellig uit. Er leuk was dat de voordeur van nieuwe bewoners werd beplakt met deurgrote print van de voordeur van het vorige huis. Zo voel je je snel thuis in De Kloek!

De tuin was een ander verhaal, geen bestrating, niet echt gezellig en behoorlijk verwilderd. Het leek ons leuk om daar de handen eens voor uit de mouwen te steken en kwamen in overleg met De Kloek tot een mooi plan. In de vrije avonduren en weekenden zou er bestrating aangelegd worden, een tuinhuis inclusief overkapping worden gebouwd en tuinverlichting worden gerealiseerd.

Iets wat klein begint, wordt bij ons altijd groter (en gelukkig ook leuker en mooier): Het tuinhuis kreeg heerlijke terrasverwarming onder de overkapping zodat de oudjes er warmpjes bij zaten, feestverlichting zodat ze ook ‘s-avonds nog lekker buiten konden genieten en omdat er dames waren die zich op het strand waanden, werd de achterwand voorzien van een canvas doek zodat het net echt leek. Last but not least plaatsten we een tuinset onder de overkapping en zorgden twee Roosendaalse kunstenaars voor een echte ‘Kloek met Pielekes’-look van het overige tuinmeubilair.

Het eindresultaat mocht er zijn en op een zonnige zaterdag hebben we de nieuwe tuin heel feestelijk met alle bewoners, taart, advocaat en live muziek in gebruik genomen. Het was al een feestje om dit te mogen doen, het feestje die dag zullen wij ook nooit meer vergeten!

Met dank aan:
Jan de Weert, Kunststof Dak Nederland, Dr. Sticker, Benjamin Scheltema, Geoffrey Wijn en Maatwerk in Meubels (Danny van Deventer) en Jan Koevoet

Tags:

Comments are closed