Categories:

Maandagmiddag 8 augustus fietste een delegatie MontVenToppers van Roosendaal naar Stampergat, om in de Brugstraat de bewoners van Stichting Stampershuis te verrassen.

Het Stampershuis biedt 24-uurs zorg en dagbesteding aan een kleine groep jonge bewoners en streeft daarbij naar een opzet en invulling zoals dat in een gezin gaat. Samen doen wat in en om het Stampershuis moet gebeuren en uiteraard ook samen leuke grote of kleine uitstapjes maken. Heel mooi om te zien en enorm veel respect voor de begeleiders die het ‘hun kroost’ met ziel en zaligheid en tomeloze inzet naar hun zin maken.

Nieuwe financiële regels voor zorginstellingen omtrent de besteding van zorgbudgetten, maken dat met name de extra leuke dingen zoals een keer een mountainbike huren als je graag fietst of met z’n allen ontspannen in een zwembad heel lastig worden. En dat terwijl die dingen net als bij ons allemaal voor een stukje quality time en ontspanning zorgen.

Daar wilden wij voor in de bres springen en dus stonden er ineens een stuk of 6 MontVenToppers in de achtertuin, die heel hartelijk en gastvrij ontvangen werden. Met z’n allen aan de lange tuintafel zittend, mochten wij onder het genot van een glaasje fris uitleggen wie wij zijn en zoal doen. Er klonk gejuich en applaus toen de cheque onthuld werd, die wij voor het kunnen blijven doen van die leuke dingen voor de bewoners meegebracht hadden en een aantal bewoners grepen het moment aan om in polonaise een rondje door de tuin te lopen. Erg leuk om te zien hoe blij je mensen met een klein gebaar kunt maken: Het is jullie van harte gegund bewoners van het Stampershuis‼️

Als u net als wij onder de indruk bent van wat men in het Stampershuis voor hun bewoners doet, ook over een een helpende hand beschikt en iets voor deze groep jongeren wil betekenen: Laat het ons of het Stampershuis gerust weten. Men wil heel graag met de bewoners regelmatig blijven zwemmen omdat dat goed en ontspannend is, maar ook daar lijkt door de nieuwe regelgeving een streep door te komen.…..

Samen blijven we proberen de wereld een stukje mooier te maken‼️

Tags:

Comments are closed