Categories:

Samen voor De Regenboog

Vanuit Zorg- en logeerhuis de Regenboog in Roosendaal zorgen Jolanda, Linda, Laura en de andere medewerkers voor zorg op maat aan kinderen en volwassenen met geestelijke en/of lichamelijke beperkingen. In 2021 bestaat De Regenboog al weer 12,5 jaar. Tijd voor een feestje vinden wij het altijd wel, maar wij vonden het ook tijd voor een stukje waardering voor deze toppers!

Door onverwachte uitbreiding van het aantal jonge clientjes, ontstond er redelijk acuut behoefte aan een snoezelruimte waar de kindjes afgescheiden van de oudere cliënten lekker kunnen spelen, relaxen of even in alle rust  een dutje kunnen doen. Op dat idee sloegen de MontVenToppers aan en wij boden Jolanda aan daarbij te helpen. Er was een geschikte ruimte, maar die moest flink onderhanden worden genomen. Woninginrichting Gommeren haakte al snel aan en gaf aan alle verf, tapijt en raamdecoratie te zullen sponsoren ??

Bij het weghalen van een kast uit de ruimte stuitten we op een (oud?) lek in het dak, wat voor behoorlijk wat schade had gezorgd. Dat moest dus eerst gerepareerd worden, voordat we aan mooi maken toekwamen. Met hulp van de BVR Groep BV konden we het dak stutten om de rotte houtdelen te vervangen. KDN (Kunststof Dak Nederland) stuurde een mannetje die ervoor zorgde dat er niet opnieuw water binnen kan komen en EDCR Logistics hielp ons om de nodige bouwmaterialen te vervoeren. Verder wat good old ‘elbow-grease’ van Buurman & Buurman en Koeka en het dak was als nieuw en binnen leek het alsof er in twee weken niets gedaan was ?

Daarna hebben we de kamer mooi gemaakt, leuk kleurtje op de muren, verwarming kindproof gemaakt. Nadat het tapijt en de raamdecoratie aangebracht was, is er een leuke zit/lighoek met matrassen en kussens gerealiseerd. Er is een flatscreen aan de muur bevestigd om lekker filmpjes te kunnen kijken of muziek te luisteren en de snoezellamp zorgt met allerlei kleurtjes ervoor dat het er behalve leuk en speels uitziet, ook rust uitstraalt. Jolanda zorgde voor leuke decoratieve dierenkoppen aan de muur en onthulde dat de ruimte voortaan de “MontVenTopper Snoezelruimte” zal heten. Daar zijn wij trots op, maar ook op het eindresultaat!

Op 31 augustus 2021 hebben we de MontVenTopper snoezelkamer feestelijk geopend. Lucas die al een aantal jaren bij De Regenboog logeert, had samen met Jolanda goed geoefend om het lint door te knippen, maar op het moment suprême vond hij het toch heel spannend. Gelukkig had hij ons al zo vaak aan het klussen gezien dat we hem onder het toeziend oog van een aantal genodigden een handje mochten helpen. Nadat de snoezelruimte officieel geopend was, ging hij meteen met Laura een boekje lezen. Wat een mooi en lief manneke!

De snoezelkamer was uiteraard al iets eerder af en de kindjes genoten er al met volle teugen van. Mooie foto’s van spelende kinderen of vertederende van kindjes die helemaal relaxed liggen te slapen zijn een mooi bewijs dat we met dit project weer iets moois weggezet hebben:

Inmiddels ook benieuwd naar het eindresultaat, kijk maar!

Enorm veel dank aan:
Gommeren Woninginrichting Sfeer en Advies, Kunststof Dak Nederland, de BVR-Groep Roosendaal en EDCR Logistics Roosendaal voor jullie steun en hulp bij dit project!

Zonder jullie zou dit nooit zo mooi geworden zijn……

Tags:

Comments are closed